divendres, 11 d’abril de 2008

Reclamem un Observatori de la Violència feixista


Pere Fuset: “15 anys després de la mort de Guillem Agulló els fets demostren que la violència feixista continua sent una amenaça”

El BLOC JOVE, amb motiu del 15é aniversari de la mort de Guillem Agulló, ha aprofitat per tal d'alertar sobre l'amenaça constant que al nostre país suposa la violència feixista. Davant els actes programats en record del jove valencianista les joventuts nacionalistes fan una crida a la participació per a “no oblidar i reclamar tolerancia zero”.

Per a Pere Fuset, Secretari General de les joventuts valencianistes, “el nivell d'amenaces i agressions feixistes al nostre país és alarmant” i s'ha mostrat indignat davant el que considera “una absoluta deixadesa” per part dels responsables polítics i dels cossos de seguretat, que, segons entenen “permeten que l'extremadreta violenta actue impunement·. En este sentit ha recordat que el darrer any hi ha hagut un important repunt d'este típus d'agressions “arribant fins i tot a l'extrem d'actuar amb artefactes incendiaris i explosius com el que el passat 9 d'octubre s'ubicà a la seu nacional del BLOC”.


Les joventuts valencianistes proposen la creació d'un observatori públic de la violència feixista, que podria estar integrat per les administracions valenciana i estatal i amb la participació d'altres agents de la societat valenciana. El BLOC JOVE exposa com a model el treball de la Plataforma d'Acció Popular contra la impunitat que integren nombroses organitzacions sindicals, polítiques i culturals.

El BLOC JOVE desitja que este observatori compte amb "impuls i reconeixement públic" i treballe en el control de tot típus de violència feixista com ara les de caràcter xenòfob, racista, d'arrel polític, o homòfob. Un típus d'agressions que els darrers anys s'han disparat sense que, en opinió de l'organització juvenil, s'hagen establit mecanismes efectius per controlar-la.


Pere Fuset: “15 años después de la muerte de Guillem Agulló los hechos demuestran que la violencia fascista continúa siendo una amenaza”

El BLOC JOVE, con motivo del 15º aniversario de la muerte de Guillem Agulló, ha aprovechado para alertar sobre la amenaza constante que en nuestro país supone la violencia fascista. Ante los actos programados en recuerdo del joven valencianista las juventudes nacionalistas hacen una llamada a la participación para “no olvidar y reclamar tolerancia cero”.

Para Pere Fuset, Secretario General de las juventudes valencianistas, “el nivel de amenazas y agresiones fascistas en nuestro país es alarmante” y se ha mostrado indignado ante lo que considera “una absoluta dejadez” por parte de los responsables políticos y de los cuerpos de seguridad, que, según entienden “permiten que la extrema-derecha violenta actúe impunemente. En este sentido ha recordado que en el último año ha habido un importante repunte de este tipo de agresiones “llegando incluso al extremo de actuar con artefactos incendiarios y explosivos como el que el pasado 9 de octubre se ubicó en la sede nacional del BLOC”.

Las juventudes valencianistas proponen la creación de un observatorio público de la violencia fascista, que podría estar integrado por las administraciones valenciana y estatal y con la participación de otros agentes de la sociedad valenciana. El BLOC JOVE expone como modelo el trabajo de la Plataforma de Acción Popular contra la impunidad que integran numerosas organizaciones sindicales, políticas y culturales.

El BLOC JOVE desea que este observatorio cuente con "impulso y reconocimiento público" y trabaje en el control de todo tipo de violencia fascista como las de carácter xenófobo, racista, de raíz política, o homófoba. Un tipo de agresiones que los últimos años se han disparado sin que, en opinión de la organización juvenil, se hayan establecido mecanismos efectivos para controlarla.