dilluns, 3 de març del 2008

El BLOC JOVE demana major ús del valencià a l´Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig.


El grup municipal del BLOC va celebrar el passat 21 de febrer el “dia mundial de les llengües maternes” amb una concentració en la porta de l'Ajuntament.

Este acte reivindicatiu i simbòlic va tindre com a objectiu recordar a les institucions públiques santvicenteres que encara queda molt de camí que recórrer en el procés de normalització lingüística de la llengua pròpia, designació que rep el valencià en el nou estatut d'autonomia pactat pel PP i el PSOE.

Ramon Leyda, coordinador local del BLOC en Sant Vicent, va voler fer públic un paquet de mesures per a avançar en esta matèria, entre elles, la creació d'una regidoria de normalització lingüística, un augment substancial de cursos de valencià promoguts per l'Ajuntament per a persones adultes i, finalment, una campanya permanent de foment de l'ús del valencià per part de les institucions públiques.


Tot això, segons Leyda, “per a evitar que el valencià desaparega dels nostres carrers en dos o tres generacions, una pèrdua irreparable per a la humanitat, i de la que l'Ajuntament de Sant Vicent sempre ha fet cas omís”. Leyda va voler concloure amb un suport explícit “a tot el sector de població santvicentera que vol continuar vivint en la seua llengua dignament, amb respecte cap a altres cultures i amb naturalitat, així com, a aquelles persones que troben dia a dia dificultats per a integrar-se plenament en la cultura i llengua valencianes”.



El grupo municipal del BLOC celebró el pasado 21 de febrero el “día mundial de las lenguas maternas” con una concentración en la puerta del Ayuntamiento.

Este acto reivindicativo y simbólico tuvo como objetivo recordar a las instituciones públicas sanvicenteras que todavía queda mucho camino que recorrer en el proceso de normalización lingüística de la lengua propia, designación que recibe el valenciano en el nuevo estatuto de autonomía pactado por el PP y el PSOE.

Ramon Leyda, coordinador local del BLOC en Sant Vicent, quiso hacer público un paquete de medidas para avanzar en esta materia, entre ellas, la creación de una concejalía de normalización lingüística, un aumento sustancial de cursos de valenciano promovidos por el Ayuntamiento para personas adultas y, finalmente, una campaña permanente de fomento del uso del valenciano por parte de las instituciones públicas sanvicenteras.

Todo ello, según Leyda, “para evitar que el valenciano desaparezca de nuestras calles en dos o tres generaciones, una pérdida irreparable para la humanidad, y de la que el Ayuntamiento de Sant Vicent siempre ha hecho caso omiso”. Leyda quiso concluir con un apoyo explícito “a todo el sector de población sanvicentera que quiere seguir viviendo en su lengua dignamente, con respeto hacia otras culturas y con naturalidad, así como, a aquellas personas que encuentran día a día dificultades para integrarse plenamente en la cultura y lengua valencianas”.


Notícia extreta del diari Costa Comunicaciones.